10 jaar Werkgroup

In 2012 was een eigenlijk veel te klein kantoortje in het huis van zijn schoonmoeder de plek waar Robert-Jan Jansen samen met compagnon Bart Duijst het startschot loste voor HR-bedrijf Werkreturn. Veel is er in de tien daaropvolgende jaren veranderd: een verhuizing naar een ruimer pand, meerdere loten aan de stam, groei in klanten, ruimte en medewerkers en afscheid van zijn compagnon Bart. Gebleven zijn de passie om organisaties beter, efficiënter en socialer te maken waarbij de menselijke benadering altijd centraal staat.  

Van zolderkamer naar de Zwarteweg

Letterlijk op de zolderkamer startte Werkreturn in 2012. HR professional met specialisaties op het gebied van HR ondersteuning, detachering van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en arbodienstverlening. In 2013 werd het kantoor aan de Zwarteweg door toenmalig burgemeester Jobke Vonk geopend. De ruimte besloeg toen ca een kwart van het huidige oppervlak.

Langzaam maar zeker kreeg Werkreturn steeds meer vorm en werd in 2014 het eerste personeelslid aangetrokken. Om de verschillende specialisaties meer en beter onder de aandacht te kunnen brengen, werd naast Werkreturn (detachering), Werkassist (HR dienstverlening) en Werkverzuim (arbodienstverlening) opgericht. De entiteiten treden los van elkaar naar buiten, maar zijn intern met elkaar verbonden en versterken elkaar.

In 2013 werd het toenmalige Werkreturn pand geopend door oud-burgemeester Jobke Vonk

De merken van Werkgroup

Alhoewel u ons bedrijf wel kent is het misschien toch goed om de verschillende BV’s nog even kort nader toe te lichten:

Werkreturn, specialist in het detacheren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sindskort is hier ook een nieuwe succesvolle activiteit bijgekomen, het begeleiden van re-integratietrajecten vanuit gemeenten.

Werkassist, detacheert HR specialisten bij relaties van de Werkgroup. Onze HR professionals helpen ondernemers/bedrijven bij het inrichten van een HR afdeling of bij HR vraagstukken.

Werkverzuim, verzorgt arbodienstverlening in de ruimste zin van het woord en bied maatwerk. De casemanagers zijn de spin in het web en begeleiden het gehele verzuimproces.

In 2016 werd Peopleassist toegevoegd aan het geheel. Een online platform waar ZZP-ers en opdrachtgevers gebruik van maken om juridisch en fiscaal volgens de wet DBA te kunnen werken

Gert Jan Op 't Landt werd met Peopleassist in 2016 verbonden aan de Werkgroup

Oprichting moederbedrijf Werkgroup

In 2019 is de Werkgroup opgericht, het moederbedrijf waarin de 4 werkmaatschappijen inmiddels zijn opgenomen. De Werkgroup heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een brede HR-dienstverlener van waaruit nog steeds met de passie van de 1e dag wordt gewerkt waarbij onze kernwaarden, mensgericht, kritisch en pragmatisch centraal staan.

De mens en de persoonlijke aandacht staan altijd voorop, zonder de kritische blik te verliezen. De Werkgroup is in veel markten thuis, de zorg, de bouw, de automatisering, het onderwijs, de kinderopvang en de bloemenbranche etc etc. Iedere branche heeft zijn eigen aspecten en vraagt een eigen benadering. Juist die diversiteit maakt het voor de medewerkers van Werkgroup ook leuk, inspirerend en afwisselend.

Plannen voor de toekomst en verdere professionalisering van onze dienstverlening  zijn er voldoende en hier wordt op dit moment hard aan gewerkt. Vanzelfsprekend houden wij u hiervan op de hoogte!

Inmiddels mogen wij steeds meer collega's verwelkomen!

Benieuwd naar onze diensten?

Ga dan naar de websites van Werkassist, Werkreturn of Werkverzuim. Neem gerust contact op bij vragen of opmerkingen! Hopelijk tot snel!

Benieuwd naar onze diensten?

Ga dan naar de websites van Werkassist, Werkreturn of Werkverzuim. Neem gerust contact op bij vragen of opmerkingen! Hopelijk tot snel!